Möt Våren i Väst

Hos oss på Jaktstil har vi nästan alla en varsin favoritväst som med jämna mellanrum kommer fram till olika tillställningar.

En bra väst är helst mångsidig, och är inte särskilt låst till en specifik säsong eller årstid. På så vis kan du enkelt bära plagget till en bred skara av aktiviteter – från landet till stan.

Många fickor och i olika storlekar är bland det första vi kikar efter, så man inte behöver göra avkall på något viktigt.
Likaså är tvåvägs-dragkedja en tacksam detalj som kommer till användning vid in och ut i bilen, eller när temperaturen i kroppen snabbt stiger under dagen. Det gör bl.a. att västens mitt och dragkedja inte “bullar upp” när du sätter dig, eller riskerar flyga av kroppen om västen är uppknäppt och vädret bjuder på en kraftig bris.

Tunn Lättviktsväst

En tunn lättviktsväst är ett av de mest versatila ytterplaggen att ha i sin uppsättning. När de ska packas ned i väskan över dagen eller på weekend, tar de t.ex. minimalt med plats. Utöver det är det också den väst som kanske lämpar sig bäst att bära året om, och till flest olika stilar.

Västen Craigmore är ett utmärkt exempel på en sådan. Matcha ihop med den tillhörande jakt och friluftsjackan för maximal värme och komfort ute till skogs. I stan byter du t.ex. snyggt ut friluftsjackan till en rock över västen för en smart och samtida look. Och under de kyligare augustikvällarna när abborrfisket kommit igång som bäst, bär du då samma väst till sjöss. Oavsett årstid kan det också vara skönt med alternativet av en krage som går upp i halsen.

Köp Craigmore här – 495 kr.

Vaxad Väst

Möt annars våren i en vaxad väst för herr – Ett mer klassiskt och i vissa avseenden ett mer långsiktigt alternativ. Det eftersom att de vaxade bomullsplaggen har funnits längre, och med tiden ofta får karaktär och patina utifrån hur den bärs och tas hand om.

Från våra skotska favoriter Hoggs of Fife kommer en av våra storsäljare i kategorin – den vaxade västen.

Det är ett slitstarkt plagg som enkelt tvättas och dammas av efter hård användning på tomten (man behöver inte se ut som en lost-and-found låda bara för att man är på landet) , men som till rätt plagg också skapar ett klassiskt och stilfullt uttryck. Alltså perfekt när det är dags ge sig in till stan och möta vardagens verklighet igen.

Köp den vaxade västen här – 695 kr.

Quiltad Väst i Lyxig Fleece

Quiltad väst i lyxig fleece med en traditionell design som funkar lika bra i stan som i skogen. Även den här västen funkar snyggt som ett värmande lager under många jackor. Behandlad anti-pill polar fleece som är smuts och vattenavvisande. Axelpaneler och detaljer i faux suede som lyfter västens helhet. 

Köp västen här – 595 kr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *